lundi 20 avril 2015

Sambal Ikan Bilis Tempoyak Dengan Petai

CAHAYA HIDUPKU: Sambal Tempoyak Ikan Bilis Petai Goreng sebentar ikan bilis jangan garing sangat lepas tu angkat dan ketepikan. Tumiskan pula cili kisar tadi sehingga wangi selepas tu masukan tempoyak Dari Dapur MaDiHaA: Sambal Tumis Ikan Bilis Dengan Petai Sambal Tumis Ikan Bilis Dengan Petai Resepi : MaDiHaA aka Ratna Bahan2 7 senduk (senduk nasi) kisaran cili kering + bawang besar + bawang putih 1 1/2 cawan Azie Kitchen: Sambal Tumis Ikan Bilis Dengan Petai Hi Azie! I too love petai but .it gives me a lot of gas. I was told that we have to soak the petai first to prevent this. And durian with budu that is CAHAYA HIDUPKU: Sambal Tumis Ikan Bilis dengan Petai Biji Daun dan Akar petai semuanya boleh dijadikan ubat Biji Petai Khasiatnya ialah apabila dimakan dapat merawat masalah hati (liver) busung bengkak Dari Dapur Maklong: Sambal Ikan Bilis + Tempoyak Lagi Sambal ikan bilis + tempoyak maklong dari dekat berkilat2 tempoyaknya Ikan puput goreng ni feberet arwah bapak maklong paklong dan maklong pun suka Dari Dapur Maklong: Sambal Ikan Bilis + Tempoyak Hari ni maklong tinggal berdua sahaja dengan cucu maklong yang umurnya baru 2 tahun 4 bulan dan tak suka makan nasi maklong jadi mati kutu tak tahu Dari Dapur MaDiHaA: Sambal Tumis Tempoyak Bilis & Petai Bahan2 4 papan petai ~ kopek kulit & belah 2 atau 4 secekak besar ikan bilis dibersihkan 1 biji bawang besar ~ dimayang Garam secukup rasa Gula secukupnya My Resipi: resepi Sambal Tumis Ikan Bilis dengan Petai Bahan-bahan ( 2 org makan ) segenggam besar ikan bilis yang telah dibersihkan (boleh beli di pasar) segenggam besar bawang merah - dimayam (terlebih skit Pautan Kasih : Sambal Tumis Tempoyak Bilis & Petai Selamat pagi Isnin semoga semuanya di dalam keadaan sihat sejahtera. Pagi ni Tun nak letak N3 Sambal Tumis Tempoyak Bilis & Petai. Resipi dari Kak Madiha Azie Kitchen: Ikan Bilis Goreng Dengan Petai Ikan bilis digoreng garing dan ketepikan. Petai dihiris nipis bersama sama kulit digoreng garing dan diketepikan.
ikanlaut.blogspot.com

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire